Where water flows

life grows

Proper water is de basis van alle leven. En een propere beek is de basis van een gezonde buurt, aangenaam om wonen. Wat we met ons afvalwater doen, heeft een grote impact. HelloWater is de milieuvriendelijkste waterzuiveringsinstallatie of IBA (Individuele Behandeling van Afvalwater). Geen slechtgeurende beken of lekkende septische put maar een dosis mooie planten in je tuin. Afvalwater gaat erin. Helder water vloeit eruit. Zo simpel is het. Daarna stroomt het netjes terug naar de beek of je hergebruikt het in je eigen tuin. De natuur wint, jij wint en je buurt wint. Zeg bye bye bruine smurrie, hallo helder water!

Zuiver afvalwater. 

Daar leeft je hele buurt van op.

De voordelen op een rijtje

Hello_water_afb_19

Proper water in je beek maakt het aangenaam wonen. Je ruikt en ziet enkel nog puur natuur

Hergebruik het water waar je wil (auto wassen, tuin sproeien, enz.). Geen overbodige luxe in tijden van klimaatopwarming. 

Hello_water_afb_10
Hello_water_afb_16

Deze IBA heeft minimaal onderhoud nodig ten opzichte van andere bestaande systemen. Ook het stroomverbruik is minimaal: reken op € 1 / persoon / jaar.

Goed voor de biodiversiteit en het oppervlaktewater in tijden van droogte. Per persoon produceren we 140 liter afvalwater per dag. Dat vloeit nu gezuiverd terug naar de natuur.

Hello_water_afb_06
Hello_water_afb_02

De waarde van je huis verhoogt. HelloWater is een investering die opbrengt als je er woont en als je je huis verkoopt.

Je voldoet aan de toekomstige lozingsnormen van de E.U. (2027). Je wordt helemaal futureproof.

Hello_water_afb_03

“When the well’s dry, we know the worth of water.”​

– Benjamin Franklin​

Biologische waterzuivering met helofytenfilter

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1

Al het afvalwater komt samen in een voorbezinktank. Hier zinken al heel wat van de vaste deeltjes naar de bodem. 

Stap 2

Het vloeibare gedeelte loopt over in een pompput. Van daar wordt het afvalwater met een pomp en verdeelsysteem gelijkmatig in de plantenbak (helofytenfilter) verspreid.

Stap 3

Het afvalwater sijpelt langzaam tussen de plantenwortels en de mix van lava en substraten. Samen met de regenwormen en insecten zuiveren micro-organismen het afvalwater. 

Jij bepaalt

HelloWater is een flexibel waterzuiveringssysteem. Wil je meer van een bepaald soort planten, wil je het eerder bovengronds of half in de grond? Dat kan allemaal. We overlopen met jou de mogelijkheden en begeleiden je van het eerste gesprek tot aan het onderhoud na de installatie.   

Benor keurmerk

HelloWater is vervaardigd volgens de technische eisen van de Europese norm EN 12566-3. De Hello Water Plantenfilter werd uitgetest door een onafhankelijke certificatie-instelling, Certipro. Het systeem is getest op waterdichtheid, zuiveringsefficiëntie en bouwtechnische aspecten. Het Benor label waarborgt ook de correcte constructie via jaarlijkse controles.

Logo-BENOR-ohne_zahlen_Rewa_Beton

Zeg Hello

Benieuwd hoe het er in jouw gemeente kan uitzien?

Zeg hello@hellowater.be.